Vinete umplute cu carne, rețetă

Vinete umplute cu carne, rețetă

Vinetele sunt o legumă delicioasă, dar așteaptă până încerci această rețetă magică de vinete umplute cu carne! Nu doar că vei fi surprins de explozia de arome, dar vei dori să o împărtășești cu toți cei dragi. Este rețeta perfectă pentru cinele în familie sau pentru o ocazie specială!

Ingrediente:

  • 4 vinete mari
  • 500 g carne tocată (amestec de porc și vită sau doar vită, după preferință)
  • 1 ceapă mare tocată
  • 2 căței de usturoi tocați mărunt
  • 200 g roșii pasate sau bulion
  • 100 ml vin roșu (opțional)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • Sare și piper după gust
  • Brânză rasă pentru topping (de exemplu mozzarella sau cheddar)

Mod de preparare

Taie vinetele în jumătate pe lungime și scoate pulpa, lăsând un strat subțire în coajă. Sărează puțin interiorul și lasă-le să stea 15 minute, apoi clătește și șterge-le.

Încălzește uleiul într-o tigaie și adaugă ceapa tocată. Când aceasta devine translucidă, adaugă usturoiul și carnea tocată. Gătește până când carnea este bine rumenită, amestecând ocazional.

Adaugă roșiile pasate, vinul, cimbrul, sarea și piperul. Lasă să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute.

Folosind o lingură, umple fiecare jumătate de vinete cu amestecul de carne.

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Așază vinetele umplute într-o tavă unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt. Presară brânza rasă deasupra.

Introdu tava în cuptor și lasă vinetele să se coacă timp de 25-30 de minute sau până când sunt frumos rumenite.

Servește vinetele calde, alături de o salată verde.

Vinetele umplute cu carne reprezintă o combinație perfectă între prospețimea legumelor de vară și bogăția aromei cărnii. Această rețetă te va convinge să o pui pe lista ta și să o prepari ori de câte ori dorești să impresionezi.

Poftă bună!

Citește și: Secretul unui vin fiert perfect

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *