Vin de piersici, rețetă

Vin de piersici, rețetă

Ai vreodată dorit să îți faci propriul vin de piersici acasă, dar nu știai de unde să începi? Ei bine, astăzi este ziua ta norocoasă! Îți vom dezvălui o rețetă simplă și delicioasă.

Ingrediente

  • 4 kg de piersici coapte
  • 2 kg de zahăr
  • 4 litri de apă
  • 1 plic de drojdie de vin

Mod de preparare

Spală piersicile, taie-le în jumătate și scoate sâmburii. Pune piersicile într-un recipient mare.

Fierbe apa și toarn-o peste piersici. Lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei.

Adaugă drojdia de vin și amestecă bine. Acoperă recipientul cu o pânză curată și lasă-l într-un loc întunecat și răcoros pentru o săptămână, amestecând o dată pe zi.

După o săptămână, strecoară amestecul printr-o pânză curată, presând bine piersicile pentru a extrage cât mai mult suc.

Adaugă zahărul și amestecă până se dizolvă complet.

Transferă lichidul într-un vas de fermentare, închide-l ermetic și lasă-l să fermenteze pentru aproximativ 6 săptămâni.

După 6 săptămâni, vinul tău de piersici ar trebui să fie gata. Poți să îl strecori din nou și să îl îmbuteliezi, apoi să îl lași pentru câteva luni, înainte de a-l bea.

Și gata! Acum ai un vin de piersici făcut în casă, perfect pentru a fi savurat într-o seară liniștită sau pentru a impresiona musafirii.

Sănătate!

Citește și: Ostropel de pui: să redescoperim gustul autentic al bucătăriei românești

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *