Usturoiu murat, rețetă

Usturoi murat, rețetă

Usturoiul murat este o delicatesă sănătoasă și gustoasă, care poate fi folosită în multe feluri. Aceasta poate fi servită ca o gustare simplă sau poate fi adăugată în salate, sandvișuri sau alte mâncăruri, pentru un gust distinct și o textură crocantă. De asemenea, usturoiul murat este cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate, cum ar fi reducerea tensiunii arteriale, creșterea imunității și prevenirea bolilor.

Ingrediente

  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 cană de oțet alb
  • 1 cană de apă
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de semințe de muștar

Mod de preparare

Curățați și separați cățeii de usturoi, încercând să nu îi zdrobiți prea mult.

Într-un vas mic, amestecați oțetul, apa, sarea, zahărul și semințele de muștar. Amestecați totul, până când sarea și zahărul sunt complet dizolvate.

Puneți cățeii de usturoi într-un borcan de murături sterilizat.

Turnați amestecul de murături peste usturoi, asigurându-vă că acesta este acoperit complet.

Acoperiți borcanul și puneți-l la frigider. Lăsați usturoiul să se marineze timp de cel puțin o săptămână, înainte de a-l consuma.

Usturoiul murat este benefic pentru sănătate din mai multe motive. Usturoiul este bogat în substanțe nutritive, cum ar fi vitamina C, seleniu, fier și mangan, și are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Consumul regulat de usturoi murat poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, îmbunătățirea sistemului imunitar, prevenirea bolilor de inimă și a cancerului și îmbunătățirea sănătății oaselor. De asemenea, usturoiul murat este o sursă bună de prebiotice, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și echilibrat.

Usturoiul murat este o gustare sănătoasă și delicioasă, care poate fi făcută ușor acasă. Adăugarea usturoiului murat în dieta dumneavoastră poate avea beneficii semnificative pentru sănătate, dar acesta trebuie consumat cu moderație, deoarece poate cauza probleme gastrointestinale, dacă este consumat în exces.

Citește și: Supă de ceapă, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *