Unt de casă în 5 pași simpli, rețetă

Unt de casă în 5 pași simpli, rețetă

Ah, gustul inconfundabil al untului de casă, topit lent pe o felie de pâine proaspăt coaptă! Nicio variantă comercială nu se compară cu aromele bogate și textura cremoasă a untului făcut în propria bucătărie. Dacă v-ați dorit întotdeauna să reproduceți acea senzație de acasă, ați ajuns în locul potrivit! Iată cum să preparați unt de casă autentic și delicios, în doar câțiva pași simpli.

Ingrediente:

  • 1 l de smântână proaspătă (cu un conținut ridicat de grăsimi, cel puțin 35%)
  • O jumătate de linguriță de sare (opțional, pentru unt sărat)
  • Apă rece

Mod de preparare

Lasă smântâna la temperatura camerei pentru câteva ore înainte de a începe.

Transferă smântâna într-un mixer sau robot de bucătărie. Mixează la viteză medie până când smântâna se separă, formând unt și zer. Acest proces poate dura între 5 și 10 minute.

Odată ce untul s-a format și s-a separat de zer, scoate untul și transferă-l într-o strecurătoare sau sită plasată deasupra unui vas pentru a scurge zerul.

Clătește untul sub apă rece, amestecând și presând continuu cu spatula, pentru a elimina orice urmă de zer. Dacă dorești, acum este momentul să adaugi sarea.

Transferă untul într-un bol sau într-o formă, modelându-l după preferințe. Poți să-l folosești imediat sau să-l depozitezi în frigider într-un recipient ermetic pentru a-l păstra proaspăt.

Pentru un gust și mai bogat, folosește smântână de la producători de încredere.

Untul de casă se păstrează aproximativ o săptămână în frigider.

Poftă bună!

Citește și: Dulceață de gutui, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *