Tort Red Velvet, rețetă

Tort Red Velvet, rețetă

Cine a spus că raiul nu poate fi gustat pe pământ nu a încercat încă tortul Red Velvet. Acest tort, cu textura sa catifelată și gustul irezistibil, este vedeta oricărei mese festive. Fiecare mușcătură este o combinație perfectă de dulce și puțin sărat, făcând din Red Velvet un deliciu absolut!

Ingrediente:

  • Blat:

    • 250 g făină
    • 15 g cacao pudră
    • 1 plic praf de copt
    • 1/2 linguriță sare
    • 115 g unt moale
    • 300 g zahăr
    • 2 ouă mari
    • 1 linguriță esență de vanilie
    • 240 ml lapte bătut
    • 2 linguri colorant alimentar roșu
    • 1 linguriță oțet
    • 1 linguriță praf de copt
  • Crema de brânză:
    • 500 g cremă de brânză
    • 125 g unt moale
    • 500 g zahăr pudră
    • 2 lingurițe esență de vanilie

Mod de preparare

Prepararea blatului

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Într-un bol, amestecă făina, cacaoa, praful de copt și sarea.

Într-un alt bol, bate untul și zahărul până devine cremos. Adaugă ouăle, unul câte unul, apoi esența de vanilie. Alternativ, adaugă ingredientele uscate și laptele bătut.

Într-un pahar mic, amestecă colorantul roșu cu oțetul și praful de copt. Adaugă amestecul în compoziția de tort și omogenizează.

Toarnă compoziția într-o formă de tort și coace-o pentru 25-30 de minute.

Prepararea cremei

Într-un bol, bate crema de brânză cu untul până devine spumoasă.

Adaugă zahărul pudră și esența de vanilie.

Bate până la obținerea unei consistențe cremoase.

Asamblarea tortului

După ce blatul s-a răcit, taie-l în două sau trei straturi.

Așază primul strat pe un platou și întinde o porție generoasă de cremă. Repetă pentru următoarele straturi.

Acoperă tortul cu restul cremei.

Sfaturi:

  • Pentru un plus de eleganță, poți decora tortul cu fructe proaspete, ciocolată rasă sau chiar petale comestibile.

Poftă bună!

Citește și: Tort Foret Noire, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *