Tort Foret Noire, rețetă

Tort Foret Noire, rețetă

Imaginează-ți o combinație perfectă de ciocolată, cremă de frișcă ușoară și cireșe înmuiate în lichior. Aceasta este “Foret Noire” – o prăjitură clasică germană care îți va cuceri papilele gustative și inima în același timp. Urmează această rețetă pentru a crea cea mai autentică și delicioasă prăjitură Foret Noire!

Ingrediente:

  • Blat de ciocolată:
    • 200 g făină
    • 200 g zahăr
    • 75 g cacao
    • 1 plic praf de copt
    • 4 ouă
    • 150 ml lapte
    • 100 ml ulei
    • 1 linguriță esență de vanilie
  • Umplutura și decor:
    • 400 g cireșe (din conservă sau proaspete)
    • 200 ml lichior de cireșe (Kirsch)
    • 500 ml frișcă lichidă
    • 100 g ciocolată neagră rasă

Mod de preparare

Prepararea blatului

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un bol mare, amestecă toate ingredientele uscate. Adaugă ouăle, laptele, uleiul și esența de vanilie și amestecă până la omogenizare. Toarnă compoziția într-o formă de tort unsă și tapetată. Coace timp de 25-30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Lasă blatul să se răcească complet.

Pregătirea umpluturii

Scoate cireșele din lichior și păstrează lichiorul. Într-un bol, bate frișca până devine fermă.

Asamblarea prăjiturii

Taie blatul în 3 părți egale. Așază primul blat pe un platou și însiropează-l cu lichior de cireșe. Întinde o parte din frișca bătută și adaugă o parte din cireșe. Repetă pentru următoarele straturi.

Acoperă tortul cu frișcă pe toate părțile. Decorează cu ciocolată rasă și cireșe.

Sfaturi:

  • Dacă preferi, poți folosi și cireșe proaspete pentru decor.
  • Pentru un gust mai intens de ciocolată, poți adăuga bucăți de ciocolată neagră în compoziția blatului.

Prăjitura “Foret Noire” este o adevărată capodoperă, perfectă pentru orice ocazie specială sau când dorești să îți răsfeți familia.

Poftă bună!

Citește și: Brioșe cu ciuperci și cașcaval, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *