Tort de morcovi, reţetă

Tort de morcovi, reţetă

Tortul de morcovi este un desert delicios, pufos și răcoros, perfect pentru zilele calde de vară. Este ușor de preparat și poate fi servit atât la micul dejun, cât și la prânz sau cină. Acest tort poate fi servit simplu, sau poate fi glazurat cu o cremă de frișcă sau cu glazură de ciocolată. Indiferent de cum îl serviți, va deveni rapid un favorit al casei.

Ingrediente blat

  • 250 g făină
  • 2 ouă
  • 125 ml ulei
  • 125 g zahăr
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de bicarbonat
  • 1 praf de scorțișoară
  • 250 g morcovi rași
  • 100 g nucă măcinată
  • 100g stafide

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C și se tapetează cu hârtie de copt, o tavă de tort.

Într-un bol, se amestecă făina cu praful de copt și bicarbonatul.

Într-un alt bol, se bat ouăle cu uleiul și zahărul, până se obține o compoziție cremoasă.

Se adaugă făina amestecată cu prafurile și se amestecă bine. Se adaugă morcovii rași, nuca măcinată și stafidele și se amestecă.

Se toarnă compoziția în tava de tort și se nivelează cu o spatulă. Se introduce la cuptor timp de 45-50 de minute, sau până când trece testul scobitorii.

După ce blatul este gata, se lasă la răcit în tavă, apoi se taie.

Ingrediente glazură

  • 250 ml frișcă lichidă
  • 250 g zahăr pudră
  • 2 linguri de unt topit
  • esență de vanilie

Mod de preparare

Se bate frișca până se întărește. Se adaugă zahărul pudră, untul topit și esența de vanilie. Se amestecă bine, până se obține o consistență fermă. Puteți adăuga și puțină esență de lămâie sau coajă de lămâie rasă, pentru un plus de aromă.

Dacă glazura este prea tare, se poate adăuga puțină apă, câte o linguriță, până se ajunge la consistența dorită.

Se taie blatul în doua părți egale și se unge cu cremă. Restul de cremă, se folosește pentru decorarea tortului.

Înainte de a servi tortul, lăsați glazura să se întărească.

Poftă bună!

Citește și: Smoothie cu frunze de ridiche neagră, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *