Topping de caramel, reţetă

Topping de caramel, reţetă

Topping-ul de caramel este un sirop de zahăr ars, care poate fi folosit pentru a decora sau a îndulci deserturile. Acesta poate fi adăugat la prăjituri, torturi, înghețată sau chiar cafea. Topping-ul de caramel este obținut prin încălzirea zahărului până la o culoare maro închisă și adăugarea de unt și lapte pentru a crea o consistență cremoasă. El poate fi adăugat sau turnat peste deserturi, înainte de servire.

Ingrediente

  • 120 g zahăr
  • 60 ml apă
  • 120 ml frișcă lichidă
  • 60 ml unt topit
  • 1/2 linguriță de extract de vanilie

Mod de preparare

Se pune zahărul într-o cratiță mică și se adaugă apa. Se pune cratița la foc mediu și se amestecă până când zaharul se dizolvă complet.

Se lasă amestecul să fiarbă, fără a mai amesteca, până când devine de culoarea maro închis. Asigurați-vă că amestecul nu se arde, deoarece acest lucru îl va face amar.

Se adaugă frișca lichidă, untul topit și extractul de vanilie și se amestecă până când toate ingredientele sunt bine încorporate.

Se toarnă cremă într-un vas de sticlă, sau într-un borcan și se lasă la răcit.

Topping-ul poate fi servit cu prăjituri, înghețată, sau poate fi utilizat ca topping pentru waffles sau pancakes. Poate fi păstrata la frigider până la o săptămâna.

Citește și: Supă de linte, rețetă de post

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *