Tiramisu cu căpșuni, rețetă

Tiramisu cu căpșuni, rețetă

Vă invităm să dați viață simțurilor culinare, cu această rețetă de tiramisu cu căpșuni. O variantă  rară a unei rețete clasice italiene, această reinterpretare vă va impresiona papilele gustative cu dulceața căpșunilor proaspete și cremozitatea delicată a mousse-ului mascarpone. Nu doar că este un desert absolut delicios, dar este și o priveliște care vă va transporta instantaneu în mijlocul unei zile însorite.

Ingrediente

  • 500 g căpșuni proaspete
  • 200 g zahăr pudră
  • 500 g mascarpone
  • 4 ouă mari
  • 200 g pișcoturi
  • zeama de la o lămâie
  • un praf de sare
  • 50 g zahăr tos
  • frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare

Se spală căpșunile și se taie în felii subțiri, apoi se stropesc cu zeama de lămâie și se presară 50 g de zahăr tos deasupra. Se lasă deoparte, pentru a lăsa sucul să iasă.

Se separă gălbenușurile de albușuri. Se bat gălbenușurile cu zahărul pudră, până devin o cremă de culoare deschisă. Se adaugă crema de mascarpone și se amestecă bine.

Se bat albușurile cu un praf de sare până devin spumă tare și se încorporează cu grijă în amestecul de mascarpone și gălbenușuri.

Într-un vas de sticlă sau de ceramică, se pune un strat de pișcoturi, un strat de căpșuni și un strat generos de cremă mascarpone. Se repetă acești pași până se termină ingredientele, asigurându-vă că ultimul strat este de cremă mascarpone.

Se decorează cu căpșuni și frunze de mentă.

Se lasă tiramisu cu căpșuni să se răcească în frigider, cel puțin 3 ore înainte de servire.

Poftă bună!

Citește și: Limonadă cu mentă, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *