Tăvălită cu nucă, reţetă pentru masa de Crăciun. Toată familia va adora această delicioasă reţetă de tăvălită.
Tăvălită cu nucă este o rețetă tradițională, dulce și sățioasa. Rezultatul final este o prăjitură cu un interior pufos și un strat exterior crocant de nucă. Aceasta poate fi servită ca un desert după masă sau ca o gustare dulce, și este ideală pentru mesele de familie sau pentru evenimente speciale. Indiferent de ocazie, această rețetă de tăvălită cu nucă, va fi un adaos binevenit la orice.
Ingrediente
Blat
- 4 ouă
- 220 g zahăr
- 250 g făină
- 6 linguri apă
- Praf de copt
Cremă
- 300 g unt
- 200 g zahăr
- 150 ml coniac
- 2 linguri cacao
- 500 g nucă măcinată
Mod de preparare
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Gălbenuşurile se bat cu zahărul, se adaugă apa şi se bate din nou. Se adaugă făina cu praful de copt şi se amestecă.
Se ȋncorporează apoi albuşul, care a fost bătut spumă.
Se pune compoziţia ȋntr-o tavă tapetată cu hȃrtie de copt şi se introduce ȋn cuptorul ȋncălzit ȋn prealabil la 180 grade. Se ţine blatul la cuptor timp de 45-50 minute. Pentru a vedea dacă este gata, se probează cu o scobitoare. Blatul se taie ȋn pătrăţele.
Se topeşte ȋntr-o cratiţă untul, se adaugă zahărul şi cacaoa dizolvată ȋn coniac. Se ţine compoziţia la foc foarte mic. Se dau pătrăţele de blat prin amestec şi apoi se tăvălesc prin nuca măcinată.
Se aşază pe un platou. După ce s-au racit, se pun ȋn frigider.
Poftă bună!
Citește și: Rulouri cu piept de pui, reţetă pentru masa de Crăciun