Tartă cu mere, rețetă

Tartă cu mere, rețetă

Această rețetă simplă de tartă dulce cu mere este perfectă pentru a fi savurată ca desert, alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Aluatul crocant, umplutura aromată de mere și condimentele, se combină perfect pentru a crea o explozie de gust în fiecare bucățică.

Ingrediente

  • 500 g de făină
  • 125 g de zahăr granulat
  • 125 g de unt (tăiat cuburi)
  • 60 ml de apă rece
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de praf de copt
  • 1/2 linguriță de scorțișoară
  • 1/4 linguriță de nucșoară măcinată
  • 1/4 linguriță de ghimbir măcinat

Pentru umplutură

  • 2 mere (tăiate felii subțiri)
  • 60 g de zahăr brun
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1/4 linguriță de nucșoară măcinată
  • 1/4 linguriță de ghimbir măcinat

Mod de preparare

Într-un castron mare, amestecați făina, zahărul granulat, sarea, praful de copt, scorțișoara, nucșoara măcinată și ghimbirul măcinat.

Adăugați untul cuburi și folosiți un mixer manual pentru a amesteca, până când amestecul devine nisipos.

Adăugați apă rece și continuați să amestecați până când se formează un aluat.

Împărțiți aluatul în două bucăți egale. Acoperiți cu folie alimentară și introduceți-le în frigider, timp de cel puțin 30 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Într-un castron separat, amestecați feliile de mere, zahărul brun, scorțișoara, nucșoara măcinată și ghimbirul măcinat.

Întindeți fiecare bucată de aluat într-o formă de tartă și apăsați ușor pe margini pentru a fixa.

Ȋmpărtiți amestecul de mere în două și adăugați-le peste fiecare aluat de tartă.

Coaceți timp de aproximativ 30-40 de minute, până când crusta devine aurie și crocantă.

Lăsați tartele să se răcească timp de câteva minute, apoi tăiați în felii și serviți-le calde sau reci, după preferințe.

Poftă bună!

Citește și: Smoothie cu spanac, banana și căpșuni, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *