Această rețetă simplă de tartă dulce cu mere este perfectă pentru a fi savurată ca desert, alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Aluatul crocant, umplutura aromată de mere și condimentele, se combină perfect pentru a crea o explozie de gust în fiecare bucățică.
Ingrediente
- 500 g de făină
- 125 g de zahăr granulat
- 125 g de unt (tăiat cuburi)
- 60 ml de apă rece
- 1/2 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de praf de copt
- 1/2 linguriță de scorțișoară
- 1/4 linguriță de nucșoară măcinată
- 1/4 linguriță de ghimbir măcinat
Pentru umplutură
- 2 mere (tăiate felii subțiri)
- 60 g de zahăr brun
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1/4 linguriță de nucșoară măcinată
- 1/4 linguriță de ghimbir măcinat
Mod de preparare
Într-un castron mare, amestecați făina, zahărul granulat, sarea, praful de copt, scorțișoara, nucșoara măcinată și ghimbirul măcinat.
Adăugați untul cuburi și folosiți un mixer manual pentru a amesteca, până când amestecul devine nisipos.
Adăugați apă rece și continuați să amestecați până când se formează un aluat.
Împărțiți aluatul în două bucăți egale. Acoperiți cu folie alimentară și introduceți-le în frigider, timp de cel puțin 30 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Într-un castron separat, amestecați feliile de mere, zahărul brun, scorțișoara, nucșoara măcinată și ghimbirul măcinat.
Întindeți fiecare bucată de aluat într-o formă de tartă și apăsați ușor pe margini pentru a fixa.
Ȋmpărtiți amestecul de mere în două și adăugați-le peste fiecare aluat de tartă.
Coaceți timp de aproximativ 30-40 de minute, până când crusta devine aurie și crocantă.
Lăsați tartele să se răcească timp de câteva minute, apoi tăiați în felii și serviți-le calde sau reci, după preferințe.
Poftă bună!
Citește și: Smoothie cu spanac, banana și căpșuni, rețetă