Tartă cu căpșuni, rețetă

Tartă cu căpșuni, rețetă

Această rețetă simplă și delicioasă de tartă cu căpșuni este perfectă pentru a profita de fructele de sezon, într-un desert răcoros și delicios. Cu o crustă de unt fragedă și umplutură cu căpșuni proaspete, această tartă cu siguranță va fi o reușită la orice ocazie, de la cinele de familie la petreceri. Iar cea mai bună parte este că, este ușor de preparat, astfel încât oricine poate să se bucure de această delicatesă!

Ingrediente

  • 120 g de unt nesărat, tăiat în bucăți
  • 60 g de zahăr granulat
  • 300 g de făină
  • 1/4 linguriță de sare
  • 2 linguri de lapte

Pentru umplutură

  • 4 căni de căpșuni proaspete, tăiate în sferturi
  • 120 g de zahăr granulat
  • 60 ml de apă
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 1/2 linguriță de extract de vanilie
  • 1 lingură de unt

Mod de preparare

Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un castron mare, amestecați untul și zahărul până se formează o pastă omogenă. Adăugați făina și sarea și amestecați până când se formează firimituri mici. Adăugați laptele și amestecați până când se formează un aluat omogen.

Întindeți aluatul într-o formă de tartă cu diametrul de 23 cm. Coaceți timp de 12-15 minute, sau până când crusta devine ușor aurie.

Prepararea umpluturii

Într-un castron mic, combinați zahărul, apa și amidonul de porumb. Amestecați bine. Adăugați amestecul într-o tigaie încălzită la foc mediu și adăugați capsunile. Amestecați până când se îngroașă sosul. Adăugați vanilia și untul și amestecați până când untul se topește.

Turnați amestecul de căpșuni în crusta de tartă coaptă și dați la frigider timp de cel puțin 2 ore, până când se îngroașă și se răcește.

Decorați cu căpșuni proaspete, înainte de a servi.

Poftă bună!

Citește și: Spaghete carbonara, rețetă tradițională italiană

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *