Tartă cu afine, rețetă

Tartă cu afine, rețetă

Tarta cu afine este un desert delicios și simplu de preparat, care poate fi savurat în orice moment al zilei. Această combinație de crustă fragedă și umplutură de afine dulci-acrișoare, este perfectă pentru a satisface pofta de dulce, mai ales în timpul verii. Rețeta este ideală pentru a fi servită la petreceri sau cină, sau pur și simplu pentru a fi savurată cu o ceașcă de cafea, în timpul unei după-amiezi liniștite.

Ingrediente pentru blat

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • sare

Ingrediente pentru umplutură

  • 400 g afine
  • 75 g zahăr
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură zeama de lămâie
  • 1 linguriță coajă de lămâie

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius.

Într-un bol, amestecați făina cu sarea și zahărul pudră. Adăugați untul rece tăiat în cubulețe și amestecați până obțineți un aluat nisipos. Adăugați oul și extractul de vanilie și amestecați până la omogenizare.

Întindeți aluatul într-o formă pentru tartă și presați bine. Lăsați-l la rece timp de 30 de minute.

Între timp, amestecați afinele cu zahărul, făina, zeama și coaja de lămâie.

Scoateți forma cu aluatul din frigider și adăugați umplutura de afine deasupra.

Coaceți tarta timp de 45-50 de minute, până când crusta devine aurie și umplutura este fierbinte.

Lăsați tarta să se răcească complet, înainte de a o tăia și de a o servi.

Poftă bună!

Citește și: Biscuiți de casă cu portocale, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *