Sushi Maki, rețetă

Sushi Maki, rețetă

Sushi este mai mult decât un simplu preparat culinar – este o artă, o meditație, o invitație la descoperirea echilibrului perfect dintre gust și textură. Maki, aceste delicioase rulouri sushi, au devenit rapid favoriții pe mesele multor gurmanzi. Dacă ai crezut vreodată că este dificil să prepari acasă aceste delicatese, gândește-te din nou! Iată pașii simpli pentru a crea acasă un sushi Maki de invidiat!

Ingrediente:

  • 1 pachet de alge nori
  • 250 g de orez pentru sushi, spălat și scurs
  • 350 ml apă
  • 3 linguri de oțet de orez
  • 2 linguri de zahăr
  • 1/2 linguriță de sare
  • Pește crud de calitate (ton, somon etc.), tăiat în fâșii lungi
  • Legume la alegere (castravete, avocado, morcov etc.), tăiate julienne
  • Wasabi, sos de soia și ghimbir murat pentru servire

Mod de preparare

Într-o oală cu capac, adaugă orezul și apa. Lasă-l să fiarbă, apoi reduce flacăra și lasă-l să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute. Într-un bol, amestecă oțetul de orez, zahărul și sarea până se dizolvă. După ce orezul este gătit, transferă-l într-un bol mare și adaugă amestecul de oțet, amestecând ușor.

Pe o planșetă pentru sushi, așază o foaie de nori. Umezește-ți mâinile și ia o mână de orez, presând-o ușor pe trei sferturi din foaie. Adaugă o fâșie de pește și legumele ales în centru.

Cu ajutorul planșetei, începe să rulezi alga încet, asigurându-te că ingredientele rămân în centru. Strânge bine pentru a asigura o rulare compactă.

Cu un cuțit bine ascuțit și umezit, taie ruloul în bucăți de aproximativ 2 cm.

Servește Maki-urile cu wasabi, sos de soia și ghimbir murat.

Fie că ești un fan înrăit al sushi-ului sau abia descoperi aceste delicatese, preparatul acasă îți oferă satisfacția unui preparat autentic și personalizat.

Poftă bună!

Citește și: Supă cremă de sparanghel, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *