Căutați ceva nou și palpitant pentru meniul de seară? Luați în considerare o rețetă inspirată din bucătăria marocană, plină de arome bogate și condimente fermecătoare. Supa marocană cu năut este plină de proteine și fibre, fiind nu doar sănătoasă, dar și foarte sățioasă. Este un preparat cald, revigorant și reconfortant.
Ingrediente
- 2 căni de năut (înmuiat peste noapte sau conservă)
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă mare, tocată mărunt
- 2 morcovi, tăiați cubulețe
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1 linguriță de chimen măcinat
- 1 linguriță de coriandru măcinat
- 1/2 linguriță de turmeric
- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
- 4 căni de supă de legume
- 1 cană de roșii tocate (conservă)
- Sucul de la o jumătate de lămâie
- Sare și piper după gust
- Pătrunjel tocat pentru garnitură
Mod de preparare
Se încălzește uleiul de măsline, într-o oală mare. Se adaugă ceapa și morcovii și prăjesc până când se înmoaie, aproximativ 5 minute.
Se adaugă usturoiul, chimenul, coriandrul, turmericul și scorțișoara. Se amestecă bine și se gătesc pentru un minut, pentru a permite condimentelor să-și elibereze aromele.
Se adaugă supa de legume, năutul și roșiile tocate. Se lasă supa să fiarbă la foc mic, timp de aproximativ 30 de minute sau până când năutul este moale.
În final, se adaugă sucul de lămâie și se asezonează cu sare și piper după gust. Se presară cu pătrunjel proaspăt tocat înainte de servire.
Pofta buna!
Citește și: Smoothie de cireșe – O explozie de vitamine și savoare în fiecare înghițitură