Supă de usturoi, rețetă

Supă de usturoi, rețetă

Supa de usturoi este o adevărată comoară gastronomică și medicinală, îmbinând calitățile nutritive ale usturoiului cu gustul reconfortant al unei supe calde. Este ideală în zilele reci, când te simți ușor răcit sau când vrei pur și simplu o porție de bunătate lichidă care să-ți încălzească sufletul.

Ingrediente:

  • 10 căței de usturoi, curățați și tocați mărunt
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2 linguri de unt sau ulei de măsline
  • 4 căni de supă de pui sau legume
  • 1/2 cană de smântână (opțional)
  • 1 linguriță de cimbru uscat (sau 1 lingură cimbru proaspăt)
  • 1 foaie de dafin
  • Sare și piper, după gust
  • Pâine prăjită sau crutoane pentru servire

Mod de preparare

Într-o cratiță mare, topește untul sau încălzește uleiul. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le la foc mediu până când devin translucide și moi, dar fără să se rumenească prea mult.

Adaugă supa de pui sau de legume, foaia de dafin și cimbrul. Lasă supa să fiarbă timp de 15-20 de minute la foc mic, cu capacul pe cratiță, astfel încât aromele să se combine.

După ce supa a fiert suficient, îndepărtează foaia de dafin. Cu ajutorul unui blender vertical sau a unui mixer, pasează supa până devine cremoasă. Dacă alegi să adaugi smântână, acum este momentul. Amestecă până la omogenizare.

Ajustează gustul cu sare și piper după preferințe. Servește supa fierbinte, însoțită de pâine prăjită sau crutoane.

Indiferent dacă ești sau nu un mare fan al usturoiului, această supă te va cuceri garantat! Nu numai că este delicioasă, dar are și multiple beneficii pentru sănătate, fiind un aliat de nădejde în sezonul rece. Bucură-te de gustul și aromele ei!

Poftă bună!

Citește și: Tartă cu brânză, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *