Supă de linte rețetă de post

Supă de linte, rețetă de post

Această supă este o alegere perfecta, atât pentru vegetarieni, cât și pentru cei care își doresc o masă sănătoasă și sățioasă. Este plină de legume proaspete, linte roșie, condimente aromate și are un gust minunat. Este, de asemenea, ușor de preparat și poate fi gata în mai puțin de o oră.

Ingrediente

  • 1 cană de linte roșie
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 2 caței de usturoi, zdrobiți
  • 2 morcovi, tăiați cuburi mici
  • 1 țelină mică, tăiată cuburi mici
  • 1 tulpină de țelină, tăiată cuburi mici
  • 4 cești de apă
  • 1 linguriță de pastă de tomate
  • 1 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de cimbru
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • Sare și piper după gust

Instrucțiuni

Se pune lintea într-un vas mare și se spală bine, sub apă rece.

Într-o oală mare, se călesc ceapa, usturoiul, morcovii, țelina și tulpina de țelină, până devin moi. Se adaugă lintea, apa, pasta de tomate, chimenul, cimbrul, busuiocul uscat, sarea și piperul și se amestecă bine.

Se fierbe supa la foc mediu, timp de aproximativ 20-25 de minute, până când lintea devine moale. Dacă este necesar, se mai poate adăuga apă. Se ajustează sarea și piperul după gust.

Se servește caldă, cu crutoane sau pâine prăjită.

Poftă bună!

Citește și: Cartofi umpluți cu carne, la cuptor. O rețetă delicioasă și sățioasă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *