Mai jos vă prezentăm o delicioasa rețetă de supă de găină cu tăiţei de casă, ușor de preparat și adorată de întreaga familie.
Supa
Ingrediente
- 1 găină
- 4 morcovi
- 2 rădăcini de păstârnac
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 ceapă
- 1 țelina mică
- 3 cartofi întregi
- Frunze de pătrunjel
- Sare, piper
Mod de preparare
Se pune găina la fiert în apa cu sare. Pe măsură ce fierbe, se spumează. Când aceasta este fiartă pe jumătate, se adaugă legumele întregi, curățate. După ce au fiert toate legumele, acestea se scot.
Supa se strecoară, se adaugă teiţeii și se dau în 2 -3 clocote.
După ce focul a fost oprit, se adaugă frunze de pătrunjel tocat. În farfurie, se pune, după gust, piper măcinat.
Zarzavaturile pot fi puse în farfurie sau, se poate prepara din ele o salată de boeuf.
Găina se așază pe un platou, iar pe margine se adaugă cartofii fierți, tăiați în 4-6 bucăți.
Tăiţeii
Ingrediente
- 200 g făină
- 2 ouă
- Sare
Mod de preparare
Din făina, ou și sare se frământă aluatul pentru tăiţei. Se întinde o foaie subțire și se lasă puțin să se usuce. Se rulează și se taie tăiţeii, cât mai subțiri.
Apoi, se răstoarnă pe o față de masă, se împrăștie și se lasă la uscat. Pot fi pregătiți cu o zi înainte.
Poftă bună!
Citește și: Tăvălită cu nucă, rețetă