Supă cu găluște, rețetă

Supă cu găluște, rețetă

Acesta este momentul perfect pentru a încerca rețeta noastră de supă cu găluște. Această mâncare clasica, cu un gust familiar, vă va face să vă simțiți ca și cum v-ați întors acasă, în copilărie. Găluștele pufoase și supa fierbinte și gustoasă – totul se îmbină perfect pentru a crea un fel de mâncare de neuitat. Haideți să vedem cum se prepară!

Ingrediente

  • 2 piepți de pui
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de țelină
  • 1 ceapă
  • Sare și piper după gust
  • Verdețuri proaspete: pătrunjel, mărar

Pentru găluște:

  • 2 ouă
  • 4 linguri de griș
  • Sare
  • 1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare

Începeți prin a pune puiul într-o oală cu apă și lăsați-l să fiarbă. După ce a început să fiarbă, adăugați morcovul, rădăcinile de pătrunjel, țelina și ceapa. Adăugați sare și piper după gust.

Între timp, pregătiți găluștele. Bateți ouăle într-un castron, adăugați grișul și un vârf de sare. Amestecați bine, până obțineți un aluat consistent.

Când legumele și carnea din oală sunt gata, formați găluștele cu ajutorul a două linguri și adăugați-le în supă. Lăsați-le să fiarbă la foc mic, până se ridică la suprafață.

După ce găluștele sunt gata, opriți focul. Tăiați verdețurile proaspete și adăugați-le în supă.

Poftă bună!

Citește și: Ciorbă de fasole cu afumătură, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *