Supă cremă de sparanghel, rețetă

Supă cremă de sparanghel, rețetă

Sparanghelul, acest aliment versatil, este mai mult decât un simplu deliciu primăvăratic. Când ești în căutarea unei supe cremă care să impresioneze chiar și cele mai rafinate gusturi, aceasta este alegerea perfectă. Imaginează-ți o combinație perfect echilibrată, care să îți alinte papilele gustative. Este momentul să încerci supa cremă de sparanghel care a făcut furori online!

Ingrediente:

  • 500g sparanghel verde, tăiat în bucăți și cu vârfurile păstrate pentru decor
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 500 ml supă de legume
  • 150 ml smântână lichidă pentru gătit
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • Coajă rasă de lămâie pentru un plus de aromă

Mod de preparare

Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până devin translucide. Adaugă bucățile de sparanghel (fără vârfuri) și călește-le timp de 5-7 minute.

Adaugă supa de legume în tigaie și lasă să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute, până când sparanghelul devine moale.

Transferă conținutul tigăii într-un blender sau folosește un mixer vertical direct în oală. Mixează până obții o cremă fină și omogenă.

Adaugă smântâna lichidă în supa de sparanghel și amestecă bine. Asezonează cu sare, piper și coaja de lămâie rasă după gust.

Toarnă supa în boluri, adaugă vârfurile de sparanghel ca decor și servește caldă.

Bucură-te de această supă care combină textura cremoasă cu gustul proaspăt și delicat al sparanghelului. Ideală pentru zilele răcoroase de primăvară sau pentru a impresiona oaspeții la o cină specială.

Poftă bună!

Citește și: Supă cremă de ardei copți, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *