Supă cremă de mazăre, reţetă

Supă cremă de mazăre, rețetă

Rețeta de supă cremă de mazăre este o rețetă simplă și delicioasă, ideală pentru zilele reci de iarnă sau pentru orice moment în care aveți nevoie de o supă caldă. Această rețetă se bazează pe ingrediente simple și accesibile, care se combină pentru a crea o supă cremă fină și savuroasă. Aceasta poate fi servită ca masă principală, sau ca un aperitiv și poate fi personalizată cu ierburi sau condimente proaspete, pentru un plus de aromă și savoare.

Mazărea este o legumă verde, rotundă și plată, care crește în ciorchine. Ea este o sursă importantă de vitamine și minerale, precum vitamina C, vitamina K, fier și zinc. Consumul de mazăre poate ajuta la controlul tensiunii arteriale și la prevenirea bolilor cardiace, deoarece conține un nivel ridicat de potasiu și un nivel scăzut de sodiu. Mazărea este o sursă bună de proteine vegetale și ajută la menținerea unui nivel sănătos de glucoză în sânge. Totodată, este o legumă cu conținut scăzut de calorii şi este bogată în fibre, care pot ajuta la menținerea unui tranzit intestinal sănătos.

Ingrediente

  • 1 cană de mazăre verde congelată sau proaspătă
  • 1 ceapă mică, tăiată mărunt
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 2 căni de supă de pui sau de legume
  • 1 cană de smântână
  • 1 lingură de unt
  • sare și piper, după gust
  • opțional: ierburi proaspete sau condimente, cum ar fi cimbru sau țelină

Mod de preparare

Se încălzește untul într-o oală mare, la foc mediu. Se adaugă ceapa și usturoiul și se amestecă până se înmoaie.

Când ceapa este moale, se adaugă supa și mazărea și se aduc la fierbere. Se reduce căldura și se lasă să fiarbă, acoperit, timp de 10-15 minute.

Folosind un blender sau un mixer, se pasează supa, până când este complet fină. Se adaugă smântâna și se amestecă.

Se adaugă sare și piper, după gust. Dacă se dorește, se pot adăuga și ierburi sau condimente proaspete, pentru a da un plus de aromă.

Se servește caldă, cu crutoane sau pâine prăjită.

Notă: puteți adăuga și alte legume precum morcovi, țelină sau cartofi, pentru a da mai multă consistență si aromă.

Poftă  bună!

Citește și: Paste cu fructe de mare, reţetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *