Supă cremă de legume, rețetă

Supă cremă de legume, rețetă

O supă cremă de legume este o modalitate delicioasă și sănătoasă de a include mai multe legume în alimentația dumneavoastră. Această rețetă include o combinație de legume precum ceapa, morcovii, țelina, cartofii, broccoli și spanac sau pătrunjel, toate bogate în vitamine, minerale și fibre. Supa este înăbușită și apoi pasată, pentru a obține o textură cremoasă. Este o cină perfectă pentru o seară rece, sau o opțiune de masă de prânz sănătoasă și sățioasă. Aceasta se poate servi cu pâine prăjita sau crutoane.

Ingrediente

Mod de preparare

Se încinge uleiul într-un vas mare, la foc mediu. Se adaugă ceapa și se gătește, până devine moale și capătă o culoare aurie.

Se adaugă morcovii, țelina și cartofii și se gătesc până încep să se înmoaie. Se adaugă apa sau supa de pui și se aduce la fiert.

Se adaugă buchețelele de broccoli și se fierb până încep să se înmoaie.

Se adaugă smântâna și spanacul / pătrunjelul și se amestecă bine. Se adaugă sare și piper după gust.

Utilizând un blender vertical, se pasează supa până devine cremoasă.

Opțional, se pot adăuga și alte legume, precum: ardei, conopidă sau dovlecel.

Poftă bună!

Citește și: Broccoli cu cheddar la cuptor, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *