Supă cremă de dovleac, rețetă

Supă cremă de dovleac, rețetă

Aceasta este o rețetă delicioasă și sănătoasă de supă cremă de dovleac, perfectă pentru sezonul de toamnă sau iarnă. Această supă este bogată în vitamine și minerale și ușor de digerat. Dovleacul este una dintre cele mai bune surse de vitamina A, vitamină esențială pentru vederea și sistemul imunitar. În plus, această supă este foarte versatilă, putând folosi orice fel de lapte sau smântână. Puteți adăuga orice ierburi sau condimente doriți, pentru a varia gustul și aroma. Rețeta este ușor de preparat și poate fi personalizată în funcție de preferințe. Vă invităm să încercați această supă delicioasă și să vă bucurați de un moment de relaxare și confort.

Ingrediente

  • 1 dovleac mare curățat și tăiat cuburi
  • 1 ceapă mare tăiată cuburi
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 4 căni de apă sau supă de pui
  • 1 cană de smântână
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • opțional: frunze de busuioc și cimbru pentru aromă

Mod de preparare

Se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță mare și se adaugă ceapa și usturoiul. Se sotează până când acestea sunt moi și parfumate, aproximativ 5 minute.

Se adaugă dovleacul și apa sau supa de pui și se aduce la fierbere. Se reduce căldura și se lasă să fiarbă, până când dovleacul este moale (aproximativ 20-25 minute).

Se adaugă busuiocul şi cimbrul și, cu ajutorul unui blender vertical sau a unui mixer, se amestecă supa până devine fină și cremoasă.

Se adaugă smântâna și se găteşte pentru încă 5-10 minute, amestecând des.

Se condimentează cu sare și piper după gust.

Se servește caldă, cu crutoane!

Poftă bună!

Citește și: Cannoli cu fistic şi ricotta, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *