Supă cremă de cartofi, rețetă

Supă cremă de cartofi, rețetă

Cu toții avem nevoie de o rețetă perfectă pentru zilele reci de iarnă. Supa cremă de cartofi este exact ce îți trebuie! O combinație simplă de ingrediente, dar cu un rezultat care te va surprinde prin savoare și consistență. Descoperă secretul celei mai cremoase și delicioase supe de cartofi!

Ingrediente:

  • 5-6 cartofi mari, curățați și tăiați cubulețe
  • 1 ceapă, tăiată mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 litru de supă de legume sau de pui
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 2 linguri de unt sau ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt tocat pentru decor

Mod de preparare

Într-o oală mare, topiți untul sau încălziți uleiul. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți-le până când devin translucide.

Adaugă cartofii în oală și amestecă bine, lăsându-i să se călească alături de ceapă și usturoi pentru aproximativ 5 minute.

Toarnă supa de legume sau de pui peste cartofi, adaugă sare și piper după gust și lasă supa să fiarbă la foc mediu până când cartofii sunt moi (aproximativ 20-25 de minute).

Cu ajutorul unui blender de mână, pasează supa direct în oală până când obții o consistență cremoasă. Dacă nu ai un blender de mână, poți transfera supa într-un blender tradițional, dar asigură-te că se răcește puțin înainte.

După ce ai obținut o consistență fină, adaugă smântâna pentru gătit și amestecă bine. Ajustează gustul cu sare și piper dacă este necesar.

Toarnă supa în farfurii, presară cu pătrunjel proaspăt tocat și servește-o fierbinte.

Simplă, dar cu un gust bogat, va deveni cu siguranță unul dintre felurile tale preferate!

Poftă bună!

Citește și: Vinetele la grătar pe care chiar trebuie să le încerci

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *