Mai jos, regăsiți o delicioasă rețetă de supă cremă de broccoli.
Broccoli este un tip de legumă din familia cruciferelor, cunoscut pentru beneficiile aduse sănătății. Este o sursă bogată de vitamine și minerale (vitamina C, vitamina K, vitamina A, calciu și fier). Broccoli este și o sursă bună de fibre, conținând antioxidanţi ca sulforafanul, ce poate ajuta la prevenirea bolilor cronice.
Broccoli poate fi preparat în mai multe moduri: fiert, copt sau prăjit. Este un ingredient popular în supe, caserole și paste. Acesta poate fi adăugat la salate, ouă, sau chiar pizza, pentru a adăuga o textură crocantă și un gust delicios.
Ingrediente
- 1 tulpina mică de broccoli
- 1 ceapă mică
- 1 cartof
- 2 căței de usturoi
- 1 litru de supă de pui
- 1 cană de smântâna
- 1 lingură de unt
- sare și piper, după gust
Mod de preparare
Se spală broccoli-ul și se rupe în buchețele mici. Se pune într-un vas cu apă fierbinte și se fierbe timp de 5 minute, până devine moale.
Se pisează ceapa și usturoiul și se pun într-o oală mica, împreună cu untul. Se pune oala la foc mediu și se prăjesc timp de 5 minute, până când ceapa devine transparentă.
Se adaugă cartoful tăiat cubulețe, supa de pui și se aduce totul la fierbere. Se reduce focul și se lasă supa să fiarbă timp de 15 minute.
Se adaugă broccoli-ul fiert în supă și se amestecă bine. Se adaugă sare și piper după gust.
Cu ajutorul unui blender, se mixează supa până se obține o consistență cremoasă. Se adaugă smântâna și se amestecă bine.
Se încălzește supa la foc mic, fără a o lăsa să dea în clocot. Se servește caldă, garnisită cu ierburi proaspete.
Poftă mare!
Citește și: Ciorbă de pui a la grec, reţetă