Spirulina, superalimentul pentru sănătate

Spirulina, superalimentul pentru sănătate

Spirulina, cea mai populara dintre algele verzi-albastre, este de fapt o formă de microorganism cianobacterie, ce poate fi găsită în apele dulci și sărate din întreaga lume. Acest tip de microorganism de culoare verde-albastră, poate fi cultivat în condiții controlate, astfel încât, să devină o sursă importantă de nutrienți.

Spirulina este o sursă excelentă de proteine, fiind compusă în mare parte din proteine vegetale de calitate superioară. De asemenea, este bogată în vitamine, minerale și aminoacizi esențiali, necesari pentru funcționarea normală a organismului nostru. În plus, spirulina conține o cantitate mare de clorofilă, considerat a fi un puternic antioxidant. Se crede că, clorofila ajuta la întărirea sistemului imunitar și are beneficii pentru sănătatea pielii și a părului.

Spirulina este și o sursă bună de acid gamma-linolenic, un acid gras esențial care se găsește în uleiurile de în și de primulă. Acesta poate ajuta la reducerea inflamației și poate avea beneficii pentru sănătatea cardiovasculară.

Spirulina se găsește sub diferite forme: capsule, pulbere sau tablete. Aceasta poate fi adăugată în smoothie-uri, shake-uri, sau poate fi amestecată în mâncare. Există o serie de beneficii pentru sănătate atribuite consumului de spirulină, consumul moderat putând fi o un plus valoare unei diete echilibrate și sănătoase.

Citește și: Spanacul, un aliment versatil și plin de nutrienți

Beneficiile consumului de spirulină:

  • Spirulina este o sursă importantă de nutrienţi pentru oameni. Aceasta este considerată a fi un aliment complet, deoarece conține toți aminoacizii esențiali necesari organismului uman.
  • Spirulina poate ajuta la scăderea colesterolului rău (LDL) și la creșterea colesterolului bun (HDL). De asemenea, poate ajuta la menținerea nivelurilor normale ale glicemiei și poate avea beneficii pentru sănătatea cardiovasculară.
  • Spirulina ajută la îmbunătățirea performanței fizice și mentale, la întărirea sistemului imunitar și poate avea beneficii pentru îmbunătățirea stării de spirit și a concentrării.
  • Există dovezi că spirulina poate ajuta la prevenirea anemiei, deoarece este o sursă bună de fier.
  • Spirulina poate ajuta la protejarea împotriva radiațiilor și poate avea beneficii pentru întârzierea îmbătrânirii.
  • Spirulina poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și poate avea beneficii pentru îmbunătățirea sănătății pielii și a părului.

Puteți achiziționa spirulină sub formă de capsule, de aici.

Surse:

  1. “Spirulina in Clinical Practice: Evidence-Based Human Applications” – Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  2. “A review on culture, production and use of spirulina as food for humans and feeds for domestic animals” – Food and Agriculture Organization of the United Nations,  http://www.fao.org
  3. “Hypocholesterolemic effect of spirulina in patients with hyperlipidemic nephrotic syndrome” – Journal of Medicinal Food, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
  4. “The effects of Spirulina on anemia and immune function in senior citizens” – Cellular and Molecular Immunology, https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  5. “Spirulina: Nutrition Facts & Health Benefits” – Live Science, https://www.livescience.com

Pe site-ul nostru, găsiți o varietate de rețete pentru integrarea spirulinei în dieta dumneavoastră:

Smoothie cu spirulină, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *