Spanac sotat cu usturoi, reţetă de post

Spanac sotat cu usturoi, reţetă de post

Dacă vă plac legumele verzi și usturoiul, atunci această rețetă simplă și rapidă de spanac sotat cu usturoi este perfectă pentru dumneavoastră. Este o modalitate delicioasă de a vă încânta papilele gustative. Această rețetă poate fi servită ca o garnitură sau ca parte a unui sandwich, sau a unei salate.

Spanacul este o plantă verde cu frunze, considerată un super aliment datorită conținutului ridicat de nutrienți: vitaminele A, C, K și E, precum și minerale: fier, calciu și magneziu. Acesta poate fi consumat crud, în salate, sau fiert și adăugat la diverse rețete, cum ar fi omlete, tăiței sau quiche. Este  utilizat și ca ingredient în smoothie-uri și shake-uri. Spanacul este cunoscut pentru faptul că ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor, sănătății cardiovasculare și susține sistemul imunitar.

Ingrediente

  • 500 g spanac proaspăt
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Se adaugă usturoiul tăiat mărunt și se gătește până devine auriu.

Se adăugă spanacul proaspăt și se gătește până se înmoaie și se își micșorează volumul. Dacă folosiți spanac congelat, asigurați-vă că îl dezghețați în prealabil și îl scurgeți de lichid.

Se condimentează după gust. Se servește cald.

Poftă bună!

Sugestie: puteți adăuga și alte ingrediente, cum ar fi ardei gras, roșii cherry sau piept de pui tăiat cuburi, pentru a face această rețetă mai consistentă și mai sățioasă. De asemenea, puteți adăuga o lingură de parmezan ras sau nuci, pentru un plus de savoare.

Citește și: Tort de morcovi, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *