Spaghete carbonara, rețetă tradițională italiană

Spaghete carbonara, rețetă tradițională italiană

Spaghetele carbonara reprezintă unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare italienești din lume. Această rețetă clasică este originară din regiunea Lazio din Italia și este cunoscută pentru gustul său bogat și cremos. Combinația perfectă de spaghete, ouă, guanciale sau pancetta și brânză Parmigiano-Reggiano sau Pecorino Romano, face din această mâncare o alegere populară pentru orice ocazie. În această rețetă tradițională de spaghete carbonara, veți descoperi secretul pentru a prepara o versiune autentică a acestui fel de mâncare delicios. Este ușor de preparat, savuros și cu siguranță va fi o alegere excelentă, pentru o cină de succes.

Ingrediente

  • 400 g de spaghete
  • 150 g de guanciale (jambon afumat) sau pancetta tăiată cubulețe
  • 4 ouă
  • 100 g de parmezan ras
  • 50 g de pecorino ras
  • 2 căței de usturoi
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Într-un castron, bateți ouăle cu jumătate din cantitatea de parmezan ras și întreaga cantitate de pecorino, ras. Adăugați sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust.

Puneți la fiert o oală cu apă. Adăugați sare în apă, iar când apa fierbe, adăugați spaghetele. Gătiți spaghetele până când sunt al dente.

Între timp, într-o tigaie, prăjiți cubulețele de guanciale sau pancetta, la foc mediu. Dacă doriți, puteți adăuga și cățeii de usturoi tăiați cubulețe, pentru a obține un gust mai intens.

Luați tigaia de pe foc și lăsați cubulețele de guanciale sau pancetta să se răcească timp de câteva minute.

Când spaghetele sunt gata, scoateți-le din apă și adăugați-le în tigaia cu guanciale sau pancetta. Asigurați-vă că spaghetele sunt acoperite în întregime cu uleiul și grăsimea din tigaie.

Adăugați ouăle bătute în tigaie, amestecând rapid pentru a evita coacerea ouălor. Adăugați și restul de parmezan ras și pecorino ras, precum și o lingură din apa în care au fiert pastele și amestecați bine.

Serviți spaghetele carbonara imediat, garnisite cu piper negru proaspăt măcinat și parmezan ras extra.

Poftă bună!

Citește și: Tartă cu mere, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *