Sos Tzatziki, rețetă

Sos Tzatziki, rețetă

Cu rădăcini în bucătăria grecească, sosul Tzatziki a devenit rapid un favorit pe mesele din întreaga lume, datorită combinației sale răcoritoare de iaurt, castravete și usturoi. Acest sos cremos, aromat și răcoritor, adaugă un plus de savoare și prospețime oricărui fel de mâncare. Descoperă rețeta perfectă pentru un Tzatziki autentic și lasă-te sedus de magia sa!

Ingrediente:

  • 500 g iaurt grecesc (de preferință plin, cu grăsime)
  • 1 castravete mare, curățat și dat pe răzătoare
  • 2-3 căței de usturoi, pisați
  • 2 linguri ulei de măsline extra-virgin
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 linguriță mărar sau mentă tocat(ă)
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

După ce a fost dat pe răzătoare, stoarce bine castravetele de excesul de apă, folosind un tifon sau mâinile.

Într-un bol mare, amestecă iaurtul grecesc cu castravetele stors, usturoiul pisat, uleiul de măsline, zeama de lămâie și mărarul sau menta.

Adaugă sare și piper după gust și amestecă bine până la omogenizare.

Pentru cel mai bun gust, acoperă bolul cu o folie de plastic și lasă sosul Tzatziki la frigider pentru cel puțin 1-2 ore înainte de servire. Acest pas permite aromelor să se îmbine și se intensifice.

Servește sosul Tzatziki alături de carne la grătar, pâine pita sau ca sos pentru legume proaspete.

Poftă bună!

Citește și: Supă cremă de hribi, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *