Socată cu miere și lămâie, rețetă

Socată cu miere și lămâie, rețetă

Nu există nimic mai răcoritor pe timp de vară decât un pahar rece de socată preparată în casă. Această băutură tradițională este deosebit de populară, iar când îi adaugi miere și lămâie, rezultatul este pur și simplu divin.

Floarea de soc este recunoscută pentru concentrația sa mare de vitamine, minerale și antioxidanți, care joacă un rol crucial în menținerea sănătății optime. În mod tradițional, ea a fost folosită sub formă de ceai, tinctură sau sirop, dar poate fi utilizată și în gătit sau în prepararea unor băuturi răcoritoare, cum ar fi socata.

Ingrediente

  • 20-25 de flori de soc
  • 1.5 litri de apă
  • 2 lămâi
  • 300g de miere

Mod de preparare

În primul rând, curățați florile de soc de orice impurități.

Tăiați lămâile în felii subțiri.

Într-un borcan mare, adăugați florile de soc, feliile de lămâie și mierea.

Încălziți apa până aproape de punctul de fierbere și apoi turnați-o peste ingredientele din borcan.

Amestecați bine, până când mierea se dizolvă complet.

Lăsați amestecul să se infuzeze timp de 3-4 zile la loc răcoros și întunecos, amestecând o dată pe zi.

După 3-4 zile, strecurați amestecul printr-o sită fină sau un tifon și păstrați lichidul în sticle curate și uscate.

Țineți socata la frigider și consumați-o rece!

Citește și: Tiramisu cu căpșuni, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *