Smoothie de cireșe – O explozie de vitamine și savoare în fiecare înghițitură

Smoothie de cireșe – O explozie de vitamine și savoare în fiecare înghițitură

Cine nu iubește cireșele? Aceste mici fructe delicioase, pline de vitamine și antioxidanți, sunt favorite în sezonul cald. Acest smoothie de cireșe este ușor de preparat și absolut delicios, un aliat de nădejde pentru sănătatea ta. Nu numai că îți va alina setea în zilele toride de vară, dar îți va oferi și o doză generoasă de nutrienți, fiind ideal pentru a începe ziua cu dreptul sau ca o gustare sănătoasă între mese.

Smoothie-urile sunt băuturi obținute prin mixarea ingredientelor proaspete sau congelate, cum ar fi fructe, legume, iaurt sau lapte, și adesea, cu adaos de fructe uscate, semințe sau alte ingredient, pentru a adaugă mai multe beneficii nutritive. Acestea sunt adesea utilizate ca o modalitate de a obține o cantitate mai mare de nutrienți în dieta. Ingredientele sunt mixate împreună pentru a crea o băutură ușor de consumat. Smoothie-urile pot fi consumate ca o gustare sau ca o masa, în funcție de ingredientele utilizate și cantități. Ele sunt foarte versatile și pot fi adaptate la preferințele fiecăruia, putând fi consumate atât de adulți cât și de copii.

Ingrediente

  • 1 cană de cireșe proaspete sau congelate, fără sâmburi
  • 1 banană coaptă
  • 1/2 cană de lapte de migdale sau alt tip de lapte vegetal
  • 1 lingură de semințe de chia
  • 1 linguriță de miere sau sirop de agave (opțional)
  • Gheață (opțional)

Mod de preparare

Se începe prin a curăța cireșele de sâmburi. Dacă alegeți să folosiți cireșe congelate, acestea pot fi adăugate direct în blender.

Se taie banana în bucăți mici și se adaugă în blender.

Se toarnă laptele de migdale peste fructe și se adaugă semințele de chia. Dacă preferați smoothie-ul mai dulce, adăugați și mierea sau siropul de agave.

Se amestecă toate ingredientele în blender, până când se obține o consistență cremoasă.

Dacă se dorește, se poate adăuga gheață, pentru un smoothie extra răcoritor.

Se servește imediat.

Citește și: Plăcintă cu cireșe, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *