Smoothie cu spirulină, reţetă

Smoothie cu spirulină, rețetă

Spirulina este o algă verde-albastră, considerată un superaliment, datorită cantității ridicate de nutrienţi esențiali pe care îi conține. Aceasta este o sursă excelentă de proteine, vitamine, minerale și aminoacizi esențiali. De asemenea, ea poate ajuta la controlul greutății corporale și la îmbunătățirea digestiei. Aceasta este disponibilă sub formă de pulbere sau tablete și poate fi adăugată în smoothie-uri, shake-uri, sau chiar amestecată în alimente. De asemenea, este utilizată ca supliment alimentar, pentru a îmbunătăți sănătatea generală, inclusiv pentru a susține sistemul imunitar, a îmbunătăți digestia și a menține nivelurile de energie.

Acest smoothie cu spirulină este un mod delicios de a te bucura de beneficiile acestui superaliment. Este ușor de preparat și poate fi savurat la micul dejun, sau ca o gustare sănătoasă în timpul zilei.

Ingrediente

  • 1 banană
  • 1 ceașcă de iaurt grecesc
  • 1 ceașcă de suc de mere
  • 1 lingură de spirulina pulbere
  • Gheață (opțional)

Mod de preparare

Se adaugă banana, iaurtul, sucul de mere și spirulina într-un blender.

Se adaugă gheață, după preferințe și se amestecă bine, până se obține o consistență fină.

Se toarnă smoothie-ul într-un pahar mare și se savurează imediat.

Opțional, se pot adăuga alte fructe, pentru un plus de gust. Totodată, se poate adăuga de și proteină sub formă de pudră, pentru a-l face mai sățios.

Citește și: Banana split, reţetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *