Smoothie cu busuioc și fructe de pădure, rețetă

Smoothie cu busuioc și fructe de pădure, rețetă

Această rețetă de smoothie cu busuioc și fructe de pădure este o opțiune excelentă pentru a vă răcori în zilele calde de vară și pentru a vă bucura de beneficiile antioxidante ale fructelor de pădure și ale busuiocului proaspăt. Bucurați-vă de acest smoothie hrănitor și revigorant!

Smoothie-urile sunt băuturi obținute prin mixarea ingredientelor proaspete sau congelate, cum ar fi fructe, legume, iaurt sau lapte, și adesea, cu adaos de fructe uscate, semințe sau alte ingredient, pentru a adaugă mai multe beneficii nutritive. Acestea sunt adesea utilizate ca o modalitate de a obține o cantitate mai mare de nutrienți în dieta. Ingredientele sunt mixate împreună pentru a crea o băutură ușor de consumat. Smoothie-urile pot fi consumate ca o gustare sau ca o masa, în funcție de ingredientele utilizate și cantități. Ele sunt foarte versatile și pot fi adaptate la preferințele fiecăruia, putând fi consumate atât de adulți cât și de copii.

Ingrediente

  • 1 cană de fructe de pădure mixte (zmeură, afine, căpșuni etc.), proaspete sau congelate
  • 1/2 banană matură
  • 1/2 cană de iaurt grecesc
  • 1/4 cană de suc de portocale, proaspăt stors
  • 4-6 frunze proaspete de busuioc
  • 1 lingură de miere
  • Cuburi de gheață (opțional)

Mod de preparare

Începeți prin adăugarea fructelor de pădure în blender. Dacă utilizați fructe de pădure congelate, asigurați-vă că sunt decongelate puțin înainte, pentru a facilita amestecarea.

Adăugați în blender jumătate de banana, tăiată în bucăți și iaurtul grecesc.

Stoarceți sucul de portocale și adăugați-l în blender, alături de frunzele proaspete de busuioc.

Dacă doriți un smoothie mai dulce, puteți adăuga o lingură de miere. Acest pas este opțional, în funcție de preferințele dumneavoastră.

Pentru a obține o consistență mai rece și mai cremoasă, puteți adăuga și câteva cuburi de gheață. Asigurați-vă că blenderul are capacul pus și amestecați până când obțineți o textură fină și omogenă.

Turnați smoothie-ul într-un pahar și serviți-l proaspăt. Puteți decora cu frunze de busuioc sau cu câteva fructe de pădure întregi.

Citește și: Spaghete Aglio e Olio, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *