Shakshuka aromată cu ierburi proaspete! Secretul pentru un mic dejun sănătos și delicios.

Shakshuka aromată cu ierburi proaspete! Secretul pentru un mic dejun sănătos și delicios.

Dacă ești în căutarea unei rețete care să îți transforme rutina matinală într-o adevărată sărbătoare culinară, atunci Shakshuka aromată cu ierburi proaspete este răspunsul! Originară din Nordul Africii, Shakshuka a devenit un mic dejun de bază în bucătăria israeliană, oferind o combinație savuroasă de roșii, ardei, condimente și ouă. Shakshuka este o mâncare sănătoasă, ușor de preparat și plină de arome, fiind perfectă pentru a începe ziua cu dreptul!

Ingrediente

  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2 ardei roșii, tocați
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de paprika dulce
  • 1/2 linguriță de piper cayenne (opțional)
  • 1 conservă de roșii cubulețe sau 4-5 roșii proaspete, tocate
  • 4-6 ouă
  • Sare și piper după gust
  • O mână de pătrunjel proaspăt, tocat
  • Ulei de măsline

Mod de preparare

Încălzește o tigaie adâncă sau o oală medie și adaugă ulei de măsline. Când este încins, adaugă ceapa și ardeii tocați. Gătește-i până când se înmoaie, aproximativ 5-7 minute.

Adaugă usturoiul tocat, chimenul, paprika și piperul cayenne. Amestecă bine și lasă să se gătească încă 1-2 minute, până când condimentele își eliberează aromele.

Adaugă roșiile în tigaie. Amestecă bine, acoperă tigaia și lasă să fiarbă la foc mic timp de 15 minute. Dacă folosești roșii proaspete, s-ar putea să fie nevoie de mai mult timp pentru ca acestea să se desfacă și să formeze un sos.

Cu o lingură, creează mici goluri în sos pentru a face loc ouălor. Sparge ouăle în golurile create, iar apoi acoperă tigaia și lasă să se gătească la foc mic până când albușurile sunt ferme, dar gălbenușurile încă moi – în jur de 10-15 minute. Dacă preferi ouăle bine făcute, lasă mai mult timp.

Presară deasupra sare, piper și pătrunjel tocat.

Poftă bună!

Citește și: Chec cu iaurt și lămâie, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *