Sfânta Xenia din Sankt Petersburg

Sfânta Xenia din Sankt Petersburg

Sfânta Xenia a fost o sfântă ortodoxă care a trăit în secolul al XVIII-lea în Sankt Petersburg, Rusia. Ea a fost cunoscută pentru milostivirea sa față de oamenii săraci și nevoiași și pentru puterea sa de a face minuni.

Viața sa

Sfânta Xenia s-a născut în 1730 într-o familie bogată din Sankt Petersburg. A avut o copilărie fericită și a crescut într-un mediu înconjurat de iubire și afecțiune. După ce a devenit adultă, Xenia a decis să se căsătorească cu un ofițer militar și au avut împreună un copil.

Totuși, viața Sfintei Xenia a luat o turnură dramatică, atunci când soțul ei, a murit brusc la vârsta de 33 de ani. După acest eveniment trist, Xenia a hotărât să se dedice complet slujirii lui Dumnezeu și a devenit o pelerină. Ea a abandonat toate bunurile sale materiale și și-a dedicat viața ajutorării oamenilor săraci și nevoiași.

Sfânta Xenia era cunoscută pentru milostivirea sa față de cei mai puțin norocoși și pentru puterea sa de a face minuni. Mulți oameni au venit la ea pentru a primi ajutor și sfaturi, ajutȃnd astfel pe mulţi aflaţi ȋn dificultate.

Citește și: Sfântul Vasile cel Mare

Sfânta Xenia a trăit o viață simplă și s-a dedicat rugăciunilor și ajutorării oamenilor din jur. Ea a trecut la Domnul în 1803 și a fost canonizată de Biserica Ortodoxă în 1988. Acum, ea este cinstită ca sfântă în Biserica Ortodoxă. Este considerată un model pentru toți cei care doresc să trăiască o viață sfântă și dedicată lui Hristos.

Sfanta Xenia din Sankt Petersburg, Ocrotitoarea familiei

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *