Sfântul Arhidiacon Ștefan

Sfântul Arhidiacon Ștefan

Sfântul Arhidiacon Ștefan este considerat unul dintre cei mai importanți sfinți creștini din lume. El a fost unul dintre cei șapte diaconi care au slujit Bisericii primare din Ierusalim. Acesta a fost martirizat în anul 34 după Hristos, fiind primul creștin care a murit pentru credința sa. După moartea sa, Sfântul Ștefan a devenit un simbol al martiriului. El a fost venerat de creștinii din întreaga lume, ca sfânt protector al celor ce sunt persecutați pentru credința lor.

Sfântul Ștefan a slujit Biserica primară din Ierusalim, formată în mare parte din creștini evrei, care se convertiseră la creștinism. El a fost ales de apostolii Petru și Pavel pentru a ajuta la hrănirea și îngrijirea comunității creștine din Ierusalim. Sfântul Arhidiacon Ștefan a predicat despre Hristos și a făcut minuni prin puterea lui Dumnezeu, dar, din păcate, acestea au atras atenția autorităților evreiești, care au început să îl persecute. În cele din urmă, a fost arestat și condamnat la moarte prin lapidare.

Citește și: Sfânta Muceniță Eugenia

A fost un om credincios și dedicat, care a slujit Biserica și comunitatea creștină cu pasiune . El a predicat despre Hristos și a făcut minuni prin puterea lui Dumnezeu. În cele din urmă, Sfântul Arhidiacon Ștefan a fost arestat și acuzat de blasfemie împotriva Legii Evreiești. A fost condamnat la moarte prin lapidare și a murit cu demnitate și curaj, rostind o rugăciune de iertare pentru cei care îl ucideau. După moartea sa, a devenit un simbol al martiriului și a fost venerat de creștinii din întreaga lume.
Locul în care este înmormântat, nu este cunoscut cu exactitate. După moartea sa, trupul său a fost îngropat în Ierusalim, dar, în timp, au avut loc numeroase invazii și războaie ce au distrus multe dintre mormintele din aceasta zonă. Acest lucru face ca, locul exact în care se află mormântul său, să fie necunoscut. Multe biserici din întreaga lume îi poartă numele și îl sărbătoresc ca sfânt protector al celor care sunt persecutați pentru credința lor.

Sfântul Arhidiacon Ștefan este sărbătorit în fiecare an, pe data de 27 decembrie, această dată fiind considerată data la care Sfântul Arhidiacon Ștefan a fost martirizat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *