Scoici Saint Jaques, reţetă

Scoici Saint Jaques, rețetă

Scoici Saint Jaques, rețetă – poate fi ușor modificată adăugând sau eliminând ingrediente, după gustul fiecăruia și se poate servi ca aperitiv sau ca fel principal.

Scoica Saint Jacques, cunoscută și sub numele de scoica de aur sau scoica de scufundare, este o specie de scoică de mare care se găsește în apele oceanice din întreaga lume. Este considerată un deliciu culinar și este adesea servită prăjită sau gătită în sosuri. Carnea sa este albă și fragedă, cu un gust delicat și ușor dezvoltat. Scoica Saint Jacques este de mărimea unui pumn și are o cochilie albă sau galben-aurie cu pete maronii. Este adesea folosită în bucătăria franceză, dar este populară și în alte țări.

Ingrediente

  • 24 de scoici Saint Jacques curățate și spălate
  • 2 linguri de unt
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • 1/2 cană de vin alb sec
  • 1/4 cană de smântână
  • 1/4 cană de parmezan ras
  • 1/4 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 1/4 linguriță de sare
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare

Încălziți untul într-o tigaie mare și adăugați usturoiul. Amestecați bine și gătiți-l pentru 1-2 minute, până când devine ușor auriu.

Adăugați scoicile și vinul alb și amestecați bine. Acoperiți tigaia și lăsați să fiarbă timp de 2-3 minute, sau până când scoicile s-au deschis.

Îndepărtați tigaia de pe foc și adăugați smântâna, parmezanul, piperul negru și sarea. Amestecați bine și lăsați să se încălzească timp de 1-2 minute.

Serviți scoicile în farfurii individuale și presărați cu pătrunjel proaspăt tocat. Poate fi servit cu pâine crocanta pentru sos.

Poftă bună!

Citește și: Supă cremă de roșii, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *