Sangria, băutura mediteraneeană care a cucerit lumea

Sangria băutura mediteraneeană care a cucerit lumea

Fiecare gură dintr-un pahar de Sangria îți poate aminti de soarele care bate pe coastele Spaniei, de zgomotul pietrelor sub picioarele tale în timp ce te plimbi pe aleile vechilor orașe, și de râsul prietenilor în timpul unei seri petrecute pe terasă. Dar de ce să aștepți să călătorești în Spania pentru a te bucura de această experiență, când poți recrea magia chiar la tine acasă? Iată cum!

Ingrediente

  • 1 sticlă de vin roșu sec (750 ml)
  • 60 ml brandy sau rom
  • 1 lămâie, feliată
  • 1 portocală, feliată
  • 1 măr, tăiat în cubulețe
  • 2-3 linguri zahăr (după gust)
  • 500 ml apă minerală sau limonadă
  • Cuburi de gheață
  • O mână de fructe de pădure (opțional, pentru un plus de aromă și culoare)

Mod de preparare

Curăță și taie lămâia, portocala și mărul în felii sau cubulețe.

Într-un bol mare sau într-un vas special pentru Sangria, amestecă vinul roșu cu brandy-ul sau romul.

Adaugă fructele feliate și cubulețele de măr peste amestecul de alcool. Presară zahărul peste fructe și amestecă bine, până când zahărul se dizolvă.

Acoperă vasul și lasă-l la frigider pentru cel puțin 2-3 ore, de preferat peste noapte. Astfel, vinul va avea timp să absoarbă aromele fructelor.

Chiar înainte de servire, adaugă apă minerală sau limonada și cuburile de gheață. Amestecă ușor.

Bucură-te de o seară cu prietenii, cu o Sangria răcoritoare în mână, care te va transporta în inima Spaniei fără să părăsești confortul casei tale!

Citește și: Salata Nicoise cu paste, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *