Mai jos regăsiți rețeta pentru o delicioasă salată de vinete cu maioneză, ușor și rapid de preparat.
Vinetele sunt legume populare, utilizate în mai multe preparate culinare, cum ar fi salate, paste, pizza sau chiar dulciuri. Sunt originare din America de Sud și au fost cultivate încă din antichitate în regiuni ca Egipt sau Grecia. Vinetele sunt bogate în vitamine și minerale precum potasiul, vitamina C și acid folic, și sunt o sursă importantă de fibre alimentare. Acestea sunt relativ scăzute în calorii, făcându-le o alegere sănătoasă pentru cei care încearcă să-și controleze greutatea.
Ingrediente pentru salată
- 500 g vinete coapte și tocate
- ½ ceapă
- sare
Maioneză
Ingrediente
Mod de preparare maioneză
Se fierbe un ou și se scoate gălbenușul. După ce s-a răcit, se sfărâmă, se adaugă un gălbenuș crud și se amestecă. Se adaugă muștarul și se amestecă din nou.
Apoi, se încorporează uleiul, turnându-se câte un pic și amestecând continuu, cu o lingură de lemn.
La sfârșit, se potrivește de acreală folosind zeama de lămâie. Dacă pe parcurs se observă că maioneza are tendința de a se tăia, se pun câteva picături de zeamă de lămâie.
Mod de preparare salată
Se toacă vinetele cu ajutorul unui robot de bucătărie, sau cu un tocător de lemn.
Se transferă vinetele într-un bol.
Se adaugă ceapa, sare după gust și maioneza, amestecându-se până la omogenizare.
Se servesc pe felii de baghetă de pâine.
Poftă bună!
Citește și: Lasagna de vinete, rețetă