Salată de Boeuf, o rețetă pentru masa de Crăciun
Salata de Boeuf este o salată tradițională pentru serile speciale de Crăciun. Servită rece, această salată este un adaos delicios mesei festive, oferind un contrast de culori și texturi. Fie că ești în căutarea unui fel principal sau a unui aperitiv ușor, Salata de Boeuf este o alegere perfectă pentru masa de Crăciun.
Ingrediente
- 1 piept de pui
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 rădăcină păstărnac
- 1 țelină mică
- 3 cartofi mari
- 100 g mazăre din conservă
- 1 gogoșar și 4-5 castraveți în oțet
- Maioneză
- Muștar
- Sare, piper
Mod de preparare
Se spală și se curăța legumele, apoi se pun la fiert întregi. După ce s-au răcit se taie cubulețe.
Tot cubulețe se taie și pieptul de pui, care a fost fiert separat.
După ce au fost și ei tăiați cubulețe, castraveții și gogoșarul se storc,
Se amestecă toate ingredientele, adăugindu-se sare și piper.
Se adăugă 2-3 linguri de maioneză în vasul cu salată, 1 lingură de muștar și se amestecă. Se așază pe un platou, sau într-un bol și se acoperă cu maioneza rămasă și se ornează.
Maioneza
Ingrediente
- 2 ouă
- 200 ml ulei
- 1 linguriță muștar
- 1 lămâie
Mod de preparare
Se fierbe un ou și se scoate gălbenușul. După ce s-a răcit, se sfărâmă, se adaugă un gălbenuș crud și se amestecă. Se adaugă muștarul și se amestecă din nou.
Apoi, se incorporează uleiul, turnându-se câte un pic și amestecând continuu cu o lingură de lemn.
La sfârșit, se potrivește de acreală folosind zeama de lămâie. Dacă pe parcurs se observă că maioneza are tendința de a se tăia, se pun câteva picături de zeamă de lămâie.
Poftă bună!
Citește și: Pâine cu cartofi la cuptor, rețetă