Această rețetă de salată de avocado cu ton și roșii, poate fi modificată după gustul fiecăruia, adăugând sau eliminând ingrediente, în funcție de preferințe.
Avocado este un fruct cu pulpa moale și untoasă, de culoare verde închis sau gălbui, în interior. Este originar din America de Sud și este cultivat acum în numeroase alte părți ale lumii. Avocado este bogat în grăsimi mononesaturate, considerate sănătoase. Acestea pot ajuta la menținerea nivelului de colesterol sănătos. De asemenea, este o sursă bună de proteine, potasiu, fibre, vitamine și minerale.
Avocado poate fi folosit în numeroase rețete, cum ar fi guacamole, smoothie-uri, salate sau chiar ca ingredient în panini sau sandvișuri. De asemenea, poate fi folosit ca un substitut pentru unt sau ulei, în anumite rețete. Avocado poate fi consumat crud sau gătit și se poate combina cu alte ingrediente pentru a crea mese sănătoase și delicioase.
Ingrediente
- 1 avocado copt
- 1 conservă de ton în suc propriu
- 2 roșii medii
- 1 lingură de ulei de măsline
- 2 linguri de suc de lămâie
- 1 linguriță de miere
- 1 lingură de ierburi proaspete (oregano, busuioc, frunze de coriandru)
- sare și piper după gust
Mod de preparare
Se spală și se tăie roșiile în cuburi mici. Se scoate miezul și se taie tot în cuburi mici.
În același bol, se adaugă și tonul scurs de apă, mărunțit.
Într-un bol separat, se amestecă uleiul de măsline, sucul de lămâie, mierea, sarea și piperul, până când se obține un dressing cremos.
Se toarnă dressing-ul peste avocado, ton și roșii și se amestecă bine. Se presară ierburile proaspete și se amestecă.
Se servește ca salată rece, aperitiv sau parte a unui prânz sau a unei cine. Poate fi de asemenea servită și cu felii de pâine prăjită sau cu chipsuri crocante.
Poftă mare!
Citește și: Salată de vinete cu maioneză de casă, reţetă