Salata de ardei copți, rețetă

Salata de ardei copți, rețetă

Știm cu toții că una dintre bucuriile verii este consumul legumelor proaspete și suculente, coapte și pline de savoare. O rețetă care aduce în prim plan bogăția culorilor și a gustului verii este cea de salată de ardei copți. Este delicioasă, ușor de preparat și extrem de sănătoasă.

Ingrediente

  • 6 ardei capia roșii mari
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • Sare și piper după gust
  • Frunze de pătrunjel pentru decor

Instrucțiuni de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

Spălați ardeii, apoi puneți-i pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Coaceți ardeii în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20-25 de minute sau până când pielea acestora începe să se înnegrească și să se încrețească.

Scoateți ardeii din cuptor și înfășurați-i imediat într-o folie de aluminiu. Lăsați-i să stea așa timp de 10 minute – aburii vor ajuta la îndepărtarea pielii.

După ce s-au răcorit, îndepărtați pielea, codițele și semințele, apoi tăiați ardeii în fâșii.

Zdrobiți cățeii de usturoi și amestecați-i cu uleiul de măsline și oțetul balsamic. Adăugați sare și piper după gust.

Turnați amestecul peste ardei și amestecați bine, asigurându-vă că toate fâșiile de ardei sunt acoperite.

Decorați cu frunze de pătrunjel și lăsați salata să stea timp de cel puțin o oră înainte de servire, pentru ca aromele să se îmbine.

Poftă bună!

Citește și: Dovlecei la grătar, rețetă

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *