Salata Caprese este o salată italiană simplă și delicioasă, numită după insula Capri din Italia. Această salată clasică este preparată cu roșii proaspete, felii de mozzarella și frunze proaspete de busuioc și este de obicei servită ca aperitiv sau antreu în timpul verii, când roșiile și busuiocul sunt în sezon și sunt foarte gustoase. Salata Caprese este o alegere perfectă pentru o masă ușoară și răcoritoare, cu o aromă bogată de busuioc și o combinație savuroasă de roșii și mozzarella. Această rețetă simplă și rapidă, poate fi pregătită în mai puțin de 10 minute și este ideală pentru zilele călduroase de vară sau pentru orice alt moment, în care doriți să vă bucurați de o salată delicioasă și sănătoasă.
Ingrediente
- 3 roșii mari, coapte și proaspete
- 1 mozzarella proaspătă, tăiată în felii subțiri
- O mână plină de frunze proaspete de busuioc
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- Sare și piper negru proaspăt măcinat
- Oțet balsamic, pentru decorare (opțional)
Citește și: Sos pesto, rețetă
Mod de preparare
Spălați roșiile și tăiați-le în felii de aproximativ 1 cm grosime.
Așezați feliile de mozzarella între feliile de roșii.
Împrăștiați frunzele de busuioc deasupra roșiilor și mozzarelei.
Stropiți salata cu ulei de măsline extravirgin și asezonați cu sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust.
Opțional, puteți decora cu oțet balsamic.
Serviți imediat.
Poftă bună!