Safirul albastru, o piatră prețioasă cu putere vindecatoare

Safirul albastru, o piatră prețioasă cu putere vindecătoare

Safirul este o piatră prețioasă albastră, cu o duritate mare și o strălucire puternică. Este una dintre cele mai apreciate pietre prețioase din lume, alături de diamant, rubin și smarald. Safirul este considerat a fi un simbol al încrederii, al puterii și al curățeniei sufletești și este adesea utilizat în bijuterii precum inele, brățări și coliere.

Safirul este o varietate a mineralului corindon, care poate fi găsit în diferite culori, inclusiv albastru, roșu, galben, verde și chiar negru. Safirul albastru este cel mai apreciat și mai cunoscut tip de safir. Safirul roșu, cunoscut sub numele de rubin, este și el, la fel de valoros.

Safirul albastru poate avea diverse nuanțe, de la un albastru intens la un albastru deschis și luminos. Valoarea safirului depinde de culoare, claritate și mărime. Safirul cu o culoare mai intensă și mai uniformă este cel mai valoros, alături de cel de dimensiuni mari.

Proprietăți

Safirul este o piatră rezistentă și dură, ceea ce îl face potrivit pentru utilizarea în bijuterii. Este rezistent la zgârieturi și la temperaturi ridicate, ceea ce îl face ideal pentru utilizarea în anumite aplicații industriale. Safirul este, de asemenea, o piatră termo-conductoare, făcându-l potrivit pentru utilizarea în ecranarea termică și în alte aplicații de transfer de căldură.

Safirul a fost folosit, de-a lungul istoriei, pentru efectele sale pozitive asupra sănătății și a emoțiilor oamenilor. Se spune că, safirul are puterea de a calma mintea și de a ajuta la concentrare, de a întări sistemul imunitar și de a îmbunătăți circulația sângelui.

Safirul albastru este considerat a fi un cristal de vindecare puternic, care ajuta la reducerea durerii și la accelerarea procesului de vindecare a rănilor. Acesta ajuta la întărirea sistemului imunitar și la reducerea stresului și anxietății. O altă credință este aceea ca, safirul poate avea un efect benefic asupra ochilor, inimii și sistemului circulator. Poate fi utilizat în terapii de cristal sau în meditații.

Citește și: Descoperind frumusețea și puterea diamantelor

Este important de reținut că, deși safirul poate avea beneficii pentru sănătate și emoții, nu trebuie să considerat ca pe o soluție unică pentru problemele de sănătate. Este necesar să consultați întotdeauna un medic, înainte de a începe orice tip de tratament nou.

Colier argint cu safir albastru Alina

Surse:

  1. Geology.com – Sapphire: https://geology.com/gemstones
  2. International Gem Society – Sapphire: https://www.gemsociety.org/article/sapphire-jewelry-and-gemstone-information/
  3. Gemological Institute of America (GIA) – Sapphire: https://www.gia.edu/sapphire
  4. American Gem Society – Sapphire Gemstone Information: https://www.americangemsociety.org
  5. Minerals.net – Sapphire: https://www.minerals.net/mineral/sapphire.aspx

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *