Rulouri cu piept de pui, un aperitiv gustos și sățios, ideal pentru masa de Crăciun și nu numai.
Rulouri cu piept de pui sunt o alegere populară pentru masa de Crăciun, combinând ingrediente simple, cu un gust delicios. Acest preparat poate fi personalizat în funcție de preferințe, cu adaos de condimente, legume sau brânză. În această rețetă vom învăța cum să preparăm un rulou cu piept de pui savuros, perfect pentru a fi servit la masa de Sărbători.
Ingrediente pentru 6 rulouri
- Un piept de pui potrivit de mare
- Un castravete murat în oțet, tăiat în 6 pe lungime
- Un gogoșar murat, feliat
- 100 g făină
- 2 ouă
- 50 ml lapte
- 6 felii șuncă presată
- 6 felii cașcaval
- 6 linguri muștar
Mod de preparare
Se tranșează pieptul de pui ca pentru grătar. Se bate cu ciocanul de șnițele, apoi se unge cu muștar și se așează pe el felia de șuncă presată. Se adaugă apoi și cea de cașcaval. Peste cașcaval se pune o felie de castravete și una de gogoșar.
Se rulează pieptul de pui pentru a obține un rulou. Se fixează cu o scobitoare.
Se dă ruloul prin făină, apoi prin ou (ouăle se bat și se amestecă cu puțin lapte) și din nou prin făină.
Se prăjește ruloul în ulei. Se scoate și se așează pe prosop de hârtie.
După ce s-a răcit, se taie felii.
Poftă bună!
Citește și: Crochete din carne de porc, rețetă pentru masa de Crăciun