Rugăciune pentru tatăl meu

Rugăciune pentru tatăl meu

Rugăciunea reprezintă mijlocul cel mai direct și personal de a comunica cu Dumnezeu, acea conversație sinceră și profundă între Creator și tine. În rugăciune, ne exprimăm gândurile, sentimentele și dorințele noastre cele mai intime, ne recunoaștem păcatele, cerem iertare și ajutor și Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate binefacerile Sale.

Aceasta rugăciune este o expresie a recunoștinței și iubirii noastre pentru tatăl nostru și un mod de a cere pentru el, ajutorul și binecuvântarea lui Dumnezeu. Fiecare cuvânt este o mărturie a legăturii noastre profunde cu tatăl nostru și a dorinței noastre ca el să fie ocrotit și ghidat de bunătatea divină.

Citește și: Cum să îți crești încrederea în sine și să îți atingi potențialul maxim

Rugăciune pentru tatăl meu

Preabunule Dumnezeule, Tatăl mângâierilor și al tuturor alinărilor, Îți mulțumesc pentru binecuvântarea tatălui meu, care mi-a fost dar și îndrumător pe calea vieții.
Îți aduc mulțumiri, pentru că prin el mi-ai arătat iubirea și protecția Ta nesfârșită.
Te rog, Doamne, să păstrezi întru sănătate și putere pe tatăl meu, să îi îndrepți pașii în așa fel încât să îl conduci către o viață împlinită și fericită.
Îl încredințez grijii Tale, să îl învelești cu harul Tău, să îl ferești de necazuri și încercări și să îl îndrumi pe căile dreptății.
Doamne, dăruiește-i înțelepciune pentru a se descurca în fața greutăților, curaj să facă alegerile corecte și tărie pentru a face față adversităților.
Te rog, Preasfinte Dumnezeule, să îi oferi tatălui meu iertare pentru păcatele sale, așa cum știu că Tu îmi ierți mie pe ale mele.
Știu că mila Ta este fără margini și că iubirea Ta cuprinde totul.
Îți încredințez pe tatăl meu cu toată inima și cu toată credința, cunoscând că Tu ești Tatăl care nu ne lasă orfani, ci ne primești cu brațele deschise.
Îl las în mâinile Tale, având încredere că Tu ești singurul care îl poți păstra și îl poți mângâia așa cum numai un Tată poate face.
Amin.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *