Rugăciune pentru eliberarea de dependența de alcool

Rugăciunile sunt acte de comunicare spirituală, în care o persoană se adresează lui Dumnezeu sau altor divinități. Acestea au rolul de a cere ajutor, a mulțumi, a cere iertare sau a exprima recunoștință. Rugăciunile pot fi rostite în mod individual sau în grup, și pot fi formale sau informale. Ȋn religiile monoteiste, cum ar fi creștinismul, iudaismul și islamul, rugăciunile sunt considerate ca fiind una dintre cele mai importante modalități prin care oamenii se conectează cu Dumnezeu, sau cu forța spirituală supremă. În alte religii, cum ar fi hinduismul sau buddhismul, rugăciunile pot fi folosite pentru conectarea cu divinitatea sau cu modelele spirituale, sau pentru a obține binecuvântări sau ajutor spiritual.

În creștinismul ortodox, rugăciunile sunt rostite în mod regulat, la anumite ore ale zilei (la primele ore, la cele de viețuire și seara). Ele pot fi parte a unui program regulat de rugăciune numit “Canonul zilei”. De asemenea, există o serie de rugăciuni formale și liturghii specifice care se folosesc în cultul ortodox, cum ar fi Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur și Rugăciunea lui Iisus. În alte religii ca hinduismul, rugăciunile pot include cântece devoționale, recitarea de mantre sau închinarea la idoli sau imagini divine. În Buddhism rugăciunile sunt mai mult simbolice. Ele sunt adresate către Buddha sau la alte ființe spirituale. Ele au rolul de a cere binecuvântare și ajutor spiritual. Rugăciunile pot avea diferite scopuri și semnificații, în funcție de cultură și tradiție, precum: rugăciunile pentru sănătate, pentru succes în afaceri sau pentru ajutor în momente de nevoie.

Rugăciune pentru eliberarea de dependența de alcool

Doamne, Dumnezeul nostru, miluiește-ne pe noi, păcătoșii, și ne ajută să scăpăm de dependența de alcool.

Luminează-ne cu înțelepciunea Ta și ajută-ne să scăpăm de această obișnuință păcătoasă care ne corupe trupul și sufletul, ne distruge familia și relațiile cu ceilalți, iar mai presus de toate, ne îndepărtează de tine, Cel ce ești izvorul vieții.

Ajută-ne, să ne amintim că suntem creația Ta și că trupurile și sufletele noastre sunt temple ale Duhului Tău Sfânt.

Fă ca inima noastră să fie plină de dorința de a-ți sluji ție și de a ne bucura de viața pe care ai creat-o pentru noi.

Dă-ne puterea să depășim tentația băuturii și să fim stăpâni peste trupurile și gândurile noastre.

Înțelepciunea Ta ne învață să căutăm ajutorul și suportul comunității noastre, a celor care ne iubesc și ne susțin în lupta împotriva dependenței.

Ajută-ne să găsim curajul de a cere ajutorul și să fim deschiși și sinceri în fața celor din jur.

Te rugăm să ne oferi vindecare și să ne întărești cu harul Tău, pentru a depăși acest moment și pentru a trăi o viață plină de pace, bucurie și iubire.

Amin.

Citește și: Rugăciunea unui bolnav către Isus, pentru pace și odihnă

Carte de rugăciuni cu acatistele zilelor săptămȃnii

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *