Rugăciune pentru cei adormiți

Rugăciune pentru cei adormiți

Pierderea unei persoane dragi este o experiență dureroasă și descurajantă, lăsând în inimile noastre un gol adânc. Cu toate acestea, credința noastră ortodoxă ne învață că moartea nu este sfârșitul, ci un nou început în prezența lui Dumnezeu. Prin rugăciune, putem menține o legătură spirituală cu cei adormiți și le putem aduce un omagiu plin de dragoste și respect. Descoperă rugăciunea care te va conecta cu sufletele celor dragi și va aduce alinare și pace în sufletul tău.

Rugăciune pentru cei adormiți

Doamne, Dumnezeul vieții și al morții, Îți ridic ochii și inima către Tine, în memoria celor dragi care au plecat dintre noi și acum se odihnesc în brațele Tale iubitoare.

Încredințez sufletele lor milostivirii Tale și Te rog să le așezi în locașurile drepților, unde nu mai este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără sfârșit.

Primește-i, Doamne, în Împărăția Ta și fă-le parte din lumina Ta veșnică.

Îți mulțumesc pentru timpul petrecut alături de ei și pentru amintirile pe care le păstrez în sufletul meu.

Îți mulțumesc pentru înțelepciunea pe care mi-au transmis-o și pentru iubirea pe care am împărtășit-o.

Îmbracă-mă cu putere și cu înțelegere, ca să pot accepta plecarea lor și să continui să trăiesc în lumina credinței și a speranței.

Învăluie-mă în pacea Ta și îndrumă-mă pe calea cea dreaptă, știind că, la timpul potrivit, ne vom reîntâlni în Împărăția Ta.

Pomenesc numele celor plecați (numește-i aici), și Te rog să le odihnești sufletele în raiul celor fericiți, lângă sfinți și îngeri, în lumina și dragostea Ta divină.

Amin!

Citește și: Rugăciune pentru sfârșitul vieții

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *