Rugăciune pentru ajutor către Sfânta Cuvioasă Parascheva

Rugăciune pentru ajutor către Sfânta Cuvioasă Parascheva

Sfânta Cuvioasă Parascheva, cunoscută și sub numele de Sfânta Parascheva de la Iași, este una dintre cele mai venerată sfinte din Biserica Ortodoxă Română. Născută în secolul al XI-lea, în localitatea Epivates din Tracia, pe malul Mării Marmara, Parascheva a trăit o viață de sfințenie și dedicată în totalitate lui Dumnezeu.

Povestea vieții ei începe în momentul în care, încă din copilărie, Parascheva a fost profund impresionată de cuvintele Evangheliei, care îndeamnă la renunțarea la lume și la urmarea lui Hristos. La vârsta de zece ani, ea își ia crucea și se retrage în pustiu, dedicându-se rugăciunii și ascezei.

Parascheva a trăit o viață de rugăciune și post, cunoscută pentru faptele ei de caritate și ajutor oferit celor în nevoie. A avut darul facerii de minuni și a fost un exemplu de iubire și compasiune, înțelegând că viața de credință nu înseamnă doar rugăciune, ci și fapte de milostenie.

După ce a trecut la cele veșnice, moaștele ei au fost aduse în Moldova în secolul al XIV-lea, iar astăzi se odihnesc la Iași, în Catedrala Mitropolitană. Cinstirea Sfintei Parascheva este foarte răspândită în rândul românilor, ea fiind considerată ocrotitoarea Moldovei și a întregului neam românesc.

Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva, care are loc în fiecare an în perioada 12-14 octombrie, adună sute de mii de credincioși din toate colțurile țării și din străinătate, reprezentând cel mai mare pelerinaj al românilor.

Venerată pentru smerenia și dragostea sa față de Dumnezeu, Sfânta Cuvioasă Parascheva reprezintă un model de viață creștină și un exemplu de dăruire și iubire necondiționată.

Citește și: Rugăciunea Sfântului Teodosie

Rugăciune pentru ajutor către Sfânta Cuvioasă Parascheva

Sfântă Cuvioasă Parascheva, cea care ai primit de la Dumnezeu darul de a ajuta pe cei aflați în nevoie, ascultă rugăciunea mea în această clipă de încercare.

Te rog să mă asculți și să mijlocești pentru mine la tronul Tatălui ceresc, căci sufletul meu se află în mâhnire și trupul meu în suferință.

Te rog, Sfântă Parascheva, să mă ajuți, să îmi luminezi calea și să îmi aduci alinare.

Îmi pun toată nădejdea în tine, cunoscându-te ca pe o grabnică ajutătoare și apărătoare în toate nevoile și necazurile ce mă apasă.

Îndreaptă-mi, te rog, pașii către calea dreptății și a adevărului și îndepărtează de mine toate ispitele și necazurile.

Îmi încredințez ție toate grijile și îmi pun speranța în ajutorul tău.

Sfântă Cuvioasă Parascheva, roagă-te pentru mine la Dumnezeu, ca prin rugăciunile tale să găsesc pace, alinare și ajutor în necazurile care mă apasă.

Prin harul și mila Sfintei Treimi, Dumnezeul nostru, să se împlinească rugăciunea mea, prin mijlocirea ta.

Amin.

Sfinți, duhovnici și mărturisitori români Vol.14: Cuvioasa Parascheva

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *