Rugăciune înainte de spovedanie

Rugăciune înainte de spovedanie

Rugăciunea reprezintă un moment profund de comunicare între om și divinitate, un mod prin care ne putem deschide inimile și mințile în fața lui Dumnezeu. Înainte de a participa la Taina Spovedaniei, ne pregătim prin rugăciune. Această rugăciune specifică, ne ajută să ne aducem în conștiință păcatele și greșelile, oferindu-ne oportunitatea de a cere iertare.

Rugăciunea înainte de spovedanie este o expresie a smereniei noastre și a dorinței noastre de a ne îmbunătăți. Este un moment de a ne recunoaște greșelile și a cere ajutorul și îndrumarea divină, pentru a ne îndrepta căile. Prin urmare, este un pas esențial în calea noastră spirituală, înainte de a ne mărturisi păcatele și a primi iertarea prin Taina Spovedaniei.

Rugăciune înainte de spovedanie

Doamne, Dumnezeul meu, Cel ce pentru păcatele noastre Te-ai întrupat şi Te-ai răstignit, şi ai înviat din morţi, ascultă rugăciunea mea, cea smerită şi nevrednică şi primeşte lacrimile.

Știu, Doamne, că am păcătuit împotriva Ta, în gând, în cuvânt şi în faptă.

Am greşit şi am păcătuit şi nu m-am lepădat de păcatele mele.

Pentru aceasta cad înaintea bunătăţii Tale şi îmi mărturisesc păcatele mele, neavând altă nădejde decât în bunătatea Ta cea mare.

Primeşte-mă, Doamne, precum ai primit pe vameşul şi pe femeia păcătoasă.

Întăreşte-mi inima în bunătatea Ta, şi-mi dă, Doamne, lacrimi de pocăinţă, ca şi pe acelea să le vărs, de acum, înaintea Ta.

Iartă-mi, Doamne, toate câte ţi-am greşit, căci Tu eşti bun şi iubeşti pe oameni şi vrednic eşti să Te lăudăm, în veci.

Amin.

Citește și: Rugăciune de mulțumire către Maica Domnului

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *